Es celebra la primera Assemblea del Col·lectiu L'Espigolà


Dissabte es va celebrar la primera assemblea del col·lectiu L’espigolà a la seu social del grup Cardaors. A la reunió acudiren una vintena d’assistents que durant la sessió participaren molt activament de cara a proposar i posar en funcionament les primeres accions del col·lectiu.

En primer lloc, es va valorar la presentació del col·lectiu que va tenir lloc el darrer 26 d’abril a la sala Joan de Joanes. Per als participants, la primera posada en escena va ser tot un èxit per diversos motius. En primer lloc, pel gran nombre d’assistents interessats en conèixer el projecte que s’aproparen a la sala, en segon lloc per la intervenció activa i animada dels presents a l’hora de conèixer més detalls i la tercera, la sensació col·lectiva de la necessitat i validesa de crear a Bocairent un grup d’aquestes característiques.

A continuació, es va passar a valorar i proposar noves activitats de cara a dinamitzar la vida cultural i social del poble. Per immediatesa, es parlà en primer lloc de la participació de membres del col·lectiu Espigolà a la Trobada d’Escoles de Valencià del proper dissabte dia 1 a Bocairent com a voluntaris per assegurar el bon funcionament dels esdeveniments programats per l’organització.

Tot seguit, es proposà realitzar unes jornades de consum responsable i sostenible de cara a oferir un altre model de consum al qual no està habituat la majoria d’habitants de la població i que podria ser molt profitós per a tots i totes. Els horts urbans ja presents al poble i l’agricultura ecològica tindran un gran pes en aquestes jornades en les quals ja s’està treballant. Una altra activitat proposada pels assistents va ser la de reactivar entre els més joves la tradició de Sant Cristòfol del 10 de juliol. Tothom va coincidir en destacar el goig d’aquesta festa espontània de l’aigua i com malauradament, any rere any la tradició va desapareixent dels nostres carrers. Per aquest motiu, es va proposar realitzar una jornada lligada a aquesta costum i completada amb més activitats que s’aniran concretant properament.

Pel que fa a conservació del patrimoni local, també va sorgir la necessitat d’iniciar certes accions de cara a la protecció d’espais del poble més oblidats com per exemple la Pedrera de les Covetes dels Moros. Per altra banda, es tracta també el tema de normalització lingüística i s’acordà reprendre la iniciativa de “Cal dir”, és a dir, propagar mitjançant les xarxes socials o en paper imprès un ús correcte de la llengua gràcies a l’aclariment ortogràfic i lèxic de certes expressions.

A banda d’aquests temes, es van assenyalar moltes propostes que s’espera que vagen agafant més forma durant les properes assembles. Al mateix temps, es va insistir en la necessitat de fer arribar a la gent del poble la intenció i raó de ser d’aquest col·lectiu obert a la participació de totes i tots que tinguen interès en dinamitzar i tenir cura de la vida sociocultural de Bocairent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario