Celebrem la festa de l’aigua el 10 de Juliol!


Mirant enrere, recordem amb alegria aquell matí d’estiu en que t’afanyaves per eixir al carrer amb la intenció d’arruixar i que t’arruixaren. Com qui no volia la cosa,  t’acostaves a les fonts i si et banyaven, simulaves un malestar que immediatament converties en l’inici d’un joc de carrer.  Tenia igual amb qui i com, la qüestió era banyar-se! Tothom qui passava, grans i xicotets amb intenció de participar del joc o no, compartien aquell somriure simpàtic i únic de cada 10 de juliol. Uns paraven i miraven, altres passaven i fugien, si no, rebien. I els qui arruixaven des de les finestres? aquells jugaven amb avantatge...La resta defeníem el nostre lloc a la font fins que el terra quedava de color gris obscur, tan xopat com les nostres samarretes. Llavors arribava el moment de pau i de decidir a quina font seguir la guerra. I sense pensar-s’ho, d’una correntella, ja tornaves a compartir somriures i aigua sota el sol del juliol.

Des del Col·lectiu l’Espigolà pretenem recuperar i mantindre els nostres costums i tradicions. Volem impulsar la nostra cultura i perquè no, continuar celebrant festes com aquesta que omplin els carrers de vida i recorden que som un poble viu. És per això que hem decidit tornar a omplir el poals d’aigua i eixir al carrer el dia 10 de Juliol, per festejar Sant Cristòfol.

Sensibilitzats i preocupats pel manteniment i protecció del nostre medi. No demanarem que les fonts ragen aigua de forma continuada tot l'any però sí que totes les aixetes funcionen com cal. A més, per tal de poder celebrar Sant Cristòfol any rere any, seria bonic gaudir de les fonts principals del poble plenes, durant la setmana del 10 de juliol d'ara endavant. Trobem que la conscienciació de les nostres xiquetes i xiquets pel que fa al tema de l’aigua ha de ser constant.  A casa i a l’escola s’incideix amb aquest tema i és per això que amb aquesta festa de l’aigua ens agradaria fer-los veure que l’aigua és vida, i que cal cuidar-la i estimar-la.  

Aquest any, juntament amb l’AMPA del CEIP Lluis Vives, celebrarem la festivitat de l’aigua. Serà una jornada de conscienciació, alhora que perpetuarem la recuperació de les tradicions. Sense elles, no expliquen qui som ni d’on venim. Convidem a tot el poble a sumar-se el proper 10 de Juliol i a recuperar-les ja que ens defineixen com a poble.

A continuació vos exposem les activitats que desenvoluparem:
  • ·     La jornada començarà el matí amb tallers i activitats a l’escoleta d’estiu a càrrec de l’AMPA
  •      A les 11.30h hi haurà una cercavila des de l’escola CEIP Lluís Vives fins la plaça de l’Ajuntament, amenitzada amb dolçaina i tabal.
  •      De 12 a 13h porta’t globus d’aigua, pistoles d’aigua i el que siga per celebrar aquesta festivitat a la Plaça de l’Ajuntament! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario